LIVE BLOG CM de scrimă | Spadasinele României înving SUA și termină pe locul 5 Mondialul de la Kazan. Rusia, vechea și noua campioană mondială la spadă, proba pe echipe. A defilat în finală împotriva Estoniei, scor final 40 – 29

LIVE BLOG CM de scrimă | Spadasinele României înving SUA și termină pe locul 5 Mondialul de la Kazan. Rusia, vechea și noua campioană mondială la spadă, proba pe echipe. A defilat în finală împotriva Estoniei, scor final 40 - 29
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Delegația României părăsește Campionatul Mondial de scrimă de la Kazan cu o singură medalie, adusă de Tiberiu Dolniceanu, bronz în proba individuală de sabie, după un nou rezultat dezamăgitor, doar locul cinci, la spadă feminin, de această dată în concursul pe echipe, din ultima zi de întrecere. Kazan 2014 devine astfel cel mai slab concurs mondial făcut de scrimerii români în ultimii șapte ani și al doilea Mondial ratat pe teren rusesc, după cel din 2007, de la St Petersburg, unde România nu a obținut nici o medalie. Spadasinele cotate cu șanse mari la aur și la individual și la echipe, după prestația de la Europene, au pierdut în fața unor adversare care, teoretic, ar fi trebuit să le fie accesibile.  Cvartetul de aur de la Europene, format din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Ana Maria Constantin, a ratat accesul în careul de ași în fața Italiei, a șasea echipă a lumii, cedând 32-41. Reinstalată de antrenorul Octavian Zidaru  în poziția de lideră a echipei și de trăgătoare în ultimul releu al partidelor, Brânză a avut mati probleme pe plașă. Chiar dacă Italia a condus de la început, abordând o tactică defensivă, utilizată și de nemțoaice în debutul echilibrat din optimi, în care a neutralizat practic avantajul celor două spadasine de top ale României, Brânză și Gherman, prin releuri cu puține puncte înscrise pe tabelă și amenințări de non-combat, tricolorele au avut șanse reale la startul ultimelor trei minute pe planșă. A urmat însă un ultim releu dezastruos, cedat la opt tușe de Ana Maria Brânză, așa cum a făcut-o  și Tiberiu Dolniceanu în schimbul șase din sfertul de finală cu Coreea de Sud. Prin aceste rezultate, România rămâne fără vreun titlu mondial într-un sport olimpic, în 2014,  cu un sezon înainte de startul calificărilor pentru Rio 2016.

 

UPDATE 20:12 Punct final al Mondialului de scrimă de la Kazan. În 2015, întreaga elită a scrimei mondiale va reveni în Rusia, întrucât Moscova va găzdui ultimele Campionate Mondiale dinaintea Jocurilor Olimpice de vară, de la Rio, din 2016.

Podiumul celor patru probe de spadă:

 

         spadă

  Masculin

    Feminin

  individual

  Echipe

  individual

Echipe

   aur

  Ulrich Robeiri (Franța) – n 1982

  Franța

   Rossella Fiamingo (Italia)

   Rusia

   argint

  Kyoungdoo Park (Coreea de Sud)

  Coreea de Sud

   Britta Heidemann (Germania)

   Estonia

  bronz

  Enrico Garozzo (Italia)

  Gauthier Grumier (Franța) – n 1992

  Elveția

   Erika Kirpu (Estonia)

  Yana Shemyakina (Ucraina)

   Italia

 


UPDATE 20:07 Franța, campioana de neatins timp de șase ediții ale Mondialelor din proba masculină pe echipe, la spadă, în perioada 2005-2011, reia, în 2014, la Kazan, șirul victoriilor, după finala disputată în compania cvartetului sud-coreean și decisă 45-39 în favoarea galicilor.  Coreea a început ultima finală a Mondialelor din Rusia în avantaj. Supremația asiaticilor a durat până în releul cinci, când Gauthier Grumier, medaliat cu bronz la individual, a dat semnalul revenirii Franței. A egalat și apoi a predat „ștafeta” asaltului coechipierului său Lucenay, care a pus cinci tușe distanță pe tabelă, în favoarea cvartetului său. De aici, finala a curs într-un singur sens, spre un triumf logic al Franței.

 

 


UPDATE 19:11 Pe urmele Cupei Mondiale de fotbal. Mondialul de scrimă de la Kazan aduce și el recorduri de implicare a fanilor pe rețelele de socializare. Federația italiană a „profitat” și de un parcurs excelent al scrimerilor din peninsulă.

 

 


UPDATE 19:00 Rusia este campioana lumii la echipe în proba spadasinelor. Singurul moment dificil al cvartetului condus pe planșă de Shutova s-a consumat în sferturi, coreencele fiind aproape de victorie. Super-puterea Rusiei a trecut la o tușă de eliminare.


UPDATE 18:44 Estonia nu are forță să se opună tăvălugului rusesc. Cele opt tușe în plus ale rusoaicelor se transformă în 11 și apoi 13 lungimi distanță, iar în ultimul asalt, Shutova are de îndeplinit o simplă formalitate, la 33 -20.


UPDATE 18:24 Rusoaicele preiau conducerea în finala feminină de spadă. 12-7, la începutul releului cinci, iar Shutova mărește avansul Rusiei la opt tușe în fața Estoniei.


UPDATE 18:08 Campionatele Mondiale de scrimă de la Kazan, se apropie cu repeziciune de sfârșit, doar două dueluri rămânând de finalizat, după ce Elveția i-a suflat Rusiei argintul în proba masculină pe echipe, de spadă: finalele pentru aurul al cvartetelor feminine și masculine.

 

 


UPDATE 18:00 Italiencele Mara Navarria, Rossella Fiamingo, Bianca del Carretto și Francesca Quondamcarlo sărbătoresc bronzul mondial al probei pe echipe, la spadă, după victoria, scor 45-37, în fața Ungariei.

Astfel, prin Italia, cu bronzul asigurat și Rusia, cu medalie de argint sau aur, pentru prima dată în ultimii ani, două echipe se vor afla atât pe podiumul european, cât și pe cel mondial al unui sezon competițional. România și Polonia sunt singurele țări care au reușit să urce pe podium în concursul feminin pe echipe de la sabie atât la Europene cât și la Mondiale, în același sezon. În 2011, româncele obțineau ambele titluri, iar în 2009, spadasinele poloneze obțineau argintul și la Europene la ultimele cinci ediții ale Mondialelor.


UPDATE 17:30 Floretista Valentina Vezzali, bronz la individual pentru Italia, este medaliata cu cel mai intrigant „bagaj” în spate de la Mondialele de scrimă. Cea mai vârstnică sportivă urcată pe o treaptă a podiumului la Kazan, la 40 de ani, Valentina este o sabreră de renume mondial, cu 6 titluri olimpice, 14 coroane mondiale și 13 competiții europene în palmares. A fost portdrapel al delegației Italiei la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, este mamă a doi copii alături de fostul fotbalist italian Domenico Giugliano, iar în februarie 2013 a fost votată în Parlamentul Italiei, pe listele unui partid liberal nou înființat. 


UPDATE 16:40 Germania pregătită de Vilmoș Szabo, a oferit surpriza Campionatului Mondial de la Kazan, câștigând în premieră titlul mondial la sabie, în concursul masculin pe echipe. Antrenorul care, ca sportiv, a reprezentat timp de două decade România, a reușit să oprească super-puterea probei Rusia, câștigătoare a șapte dintre ultimele zece ediții ale Mondialelor. Germania a devenit astfel a șaptea țară care triumfă în proba pe echipe a celei mai rapide și mai spectaculoase întreceri din scrimă.

Ucrainianca Olga Kharlan este, la doar 23 de ani, a patra dublă campioană mondială a probei individuale feminine de sabie, reușind în doia ani consecutivi să obțină atât aurul european cât și pe cel mondial, la sabie, individual. A ajuns în sala de scrimă la zece ani, pentru că, spre deosebire de lecțiile de dans, care o fascinau, orele pe planșă erau gratuite.

Podiumul celor patru probe de sabie:

 

         sabie

  masculin

    feminin

  individual

  echipe

  individual

echipe

   aur

  Nikolay Kovalev (Rusia)

 Germania

  Olga Kharlan (Ucraina)

   USA

   argint

  Bongil Gu (Coreea de Sud)

  Coreea de Sud

  Mariel Zagunis (USA)

   Franța

  bronz

  Tiberiu Dolniceanu (România)

  Alexey Yakimenko (Rusia)

  Ungaria

  Ekaterina Dyachenko (Rusia)

   Yana Egorian (Rusia)

   Ucraina


UPDATE 15:50 Concursul de floretă a oferit „dream-team-ul” acestui Campionat Mondial: cvartetul feminin al Italiei, format din Arianna Errigo, Valentina Vezzali, Martina Batini și Elisa di Francisca. Supremația peninsularelor în această probă în care au obținut o dublă victorie, așteptată, atât la individual, prin Arianna Errigo, cât și în concursul pe echipe, este întărită de faptul că patru dintre primele cinci floretiste în clasamentul individual din cadrul Campionatului Mondial de la Kazan reprezintă Italia. „Intrusa” care s-a strecurat printre italience a fost tunisianca Ines Boubakri, floretista care a făcut deplasarea în România, dar nu a tras, la Cupa Europei la floretă feminin, organizată în premieră de CSA Steaua în parteneriat cu Federația Română de scrimă, la București, la Sala Mihai Viteazul, la mijlocul lunii mai.

 

 

Podiumul celor patru probe de floretă:

 

      floretă

  masculin

    feminin

  individual

  echipe

  individual

  echipe

   aur

  Alexey Cheremisinov (Rusia)

  Franța

  Arianna Errigo (Italia)

   Italia

   argint

  Jianfei Ma (China)

  China

  Martina Batini (Italia)

   Rusia

  bronz

  Enzo Lefort (Franța)

  Timur Safin (Rusia)

  Italia

  Valentina Vezzali (Italia)

   Ines Boubakri (Tunisia)

   Franța


UPDATE 14:50 Coreea de Sud a dat peste cap planurile rușilor, învingând cu scorul de 45-41, în semifinalele concursului pe echipe, la spadă masculin, cvartetul țării gazdă, astfel încât ultima finală a Campionatului Mondial de la Kazan nu va aduce medalie organizatorilor.

 

Franța va fi adversara din finală a asiaticilor, victoria galicilor fiind aproape perfectă în ochii fanilor. Un amănunt touși i-a înfuriat: elvețianul Peer Borsky a abandonat lupta, cu câteva secunde înainte de final, conștient că nu poate recupera cele 13 tușe care îl despărțeau pe tabelă de francezi. „Bădărani” a fost verdictul acestui fan pentru spadasinii din Elveția.

 


UPDATE 14:10 Rusia va încerca să își apere titlul de campioană mondială a probei feminine de spadă, pe echipe, în fața propriilor suporteri, în finala împotriva Estoniei, programată la ora 18:20 și transmisă în direct, de Eurosport. Dacă se impune în finală, Rusia ar deveni doar a patra țară care își apără titlul mondial pe echipe la spadă feminin, după România (2010, 2011), Franța (2007, 2008) și Ungaria (1995,1997 și respectiv în timpul seriei de titluri mondiale consecutive, 1991, 1992, 1993).

În 2011, România învingea China în finală, iar  Anca Măroiu, Simona Alexandru (actualmente Gherman), Ana Maria Brânză și Loredana Dinu apărau titlul mondial cucerit de cvartetul tricolor cu un an înainte


UPDATE 13:45 Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Ana Maria Constantin au încheiat pe locul cinci întrecerea mondială pe echipe, la spadă feminin. România a învins cvartetul Statelor Unite ale Americii, scor 45-40, la capătul singurului duel în care tricolorele au atins limita celor 45 de puncte pe tabelă.


UPDATE 13:30 Campioana probei pe echipe a Campionatului Mondial de scrimă, la spadă, feminin, se va decide la capătul unei finale între cvartetul țării gazdă, Rusia și cel al Estoniei. Italia a pierdut categoric, 32-42 semifinala disputată împotriva nordicelor, însă fanii încă mai savurează succesul din sferturile de finală, împotriva României. Totodată, peninsularele trag în finala mică, pentru bronz.


UPDATE 13:05 Tricolorele încep prudent, dar în avantaj asaltul pentru locul cinci. În releul secund, Courtney Hurley o egalează pe Simona Pop, la 10. Sportiva de 23 ar putea fi ușor confundată cu un suporter al echipei Unchiului Sam… totuși, casca, arma și costumul alb o trădează că intră pe planșă.


UPDATE 12:35 Patru echipe rămase în lupta pentru medalii. Rusia, campioana mondială în exercițiu trage în semifinale împotriva Ungariei, țara cu cele mai multe titluri mondiale în concursul feminin pe echipe, la spadă, cu opt coroane supreme câștigate în perioada 1989 – 2002. A doua semifinală aduce față în față pe planșă Estonia – țară care nu a câștigat niciodată aurul mondial la spadă, în proba pe echipe și Italia, țara care a dat campioana mondială de la individual a acestei arme.


UPDATE 12:30 Participarea României la Campionatele Mondiale de la Kazan se încheie împotriva Statelor Unite ale Americii, în finala pentru locul cinci al Campionatului Mondial de scrimă.


UPDATE 12:16 România s-a calificat cu mari emoții, scor 43-42 împotriva Chinei, în finala pentru locul cinci de la Campionatul Mondial de Scrimă, important prin prisma punctelor pe care echipa și spadasinele le primesc în clasamentele mondiale ale Federației Internaționale. Simona Gherman a reușit să rămână în fața chinezoiacei Sun, chiar dacă diferența de scor a oscilat mult.


UPDATE 12:06 Simona Gherman intră pe planșă având o lungime în fața Chinei, după ce Ana Maria Brânză a reușit doar un releu egal.


UPDATE 12:01 Octavian Zidaru a schimbat ordinea spadasinelor sale la intrarea pe planșă, păstrând-o pe Simona Gherman pentru releul final. După ce România a irosit un avantaj de șase tușe, Ana Maria Brânză a pornit ultimul său asalt, în releul opt al semifinalei pentru locul cinci, cu un avantaj fragil, de o singură tușă.


UPDATE 11:40 Tricolorele și-au regăsit ritmul pentru duelul cu asiaticele, vicecampioanele probei în 2011 și 2013, au preluat conducerea devreme și mențin un avantaj liniștitor de cinci-șase tușe.


UPDATE 11:21 Fotografiile surprinse de fotograful italian Augusto Bizzi arată dezamăgirea imensă a Anei Maria Brânză, cea care rămâne fără medalie mondială pentru prima dată  după trei ediții de Campionat Mondial.


UPDATE 11:20 România revine pe planșă la 11:30 pentru primul duel pentru locul cinci, împotriva Chinei, singura campioană mondială non-europeană a probei. Cele două națiuni au părăsit la braț podiumul mondial, după două ediții consecutive în care s-au aflat împreună printre primele trei cvartete în competiția feminină supremă de spadă.


UPDATE 10:50 Fiamingo, mai în formă decât lidera echipei României. Ana Maria Brânză, cea care în finala Campionatului European din Franța a tras în penultimul releul, Octavian Zidaru preferând-o atunci, pentru asaltul decisiv, pe Simona Gherman, a cedat net asaltul decisiv, încă de la jumătatea parcursului, în fața noii campioane mondiale de la individual. Cu un minut rămas din confruntarea din sferturile de finală, Brânză rămăsese deja la șase lungimi în urma italiencei, iar o recuperare miraculoasă devenise deja o misiune imposibilă. Diferența a crescut în continuare, în loc să scadă. Cele nouă tușe diferență de pe tabelă au transformat-o, din nou, în eroină pe Fiamingo, după parcursul perfect din concursul de duminică.

Erou pentru Italia, pentru a doua oară. Rossella Fiamingo, cea care a fost purtată pe brațe de membrii delegației italiei la câștigarea titlului individual, face cel mai bun concurs de seniore al carierei


UPDATE 10:37 Simona Gherman a redus ecartul Italiei la o singură tușă. În releul decisiv trag spadasinele cel mai bine clasate ale celor două formații, Brânză și Fiamingo.


UPDATE 10:27 Ana Maria Brânză a pornit cursa de urmărire a italiencelor, egalând pe finalul schimbului la 12. Totuși, România nu a reușit să intre în releul șapte la același nivel cu Italia, ultima tușă revenindu-le peninsularelor.


UPDATE 10:15 La startul releului cinci, Italia se află din nou la patru lungimi în fața României, Simona Gherman nereușind să își câștige nici de această dată schimbul, în fața Marei Navarria, a 25-a spadasină a lumii în clasamentul FIE.


UPDATE 10:09 Sfertul de finală al României contra Italiei pare a urma aceeași partitură tactică ca și duelul din optimi: puține tușe câștigătoare de ambele părți, însă de data asta, spadasinele lui Octavian Zidaru nu se mai află la conducere. Italia s-a desprins la trei tușe.


UPDATE 10:05 Fiamingo a început tare, cu două tușe rapide și adjudecându-și primul releu, 3-1. Ana Maria Brânză continuă seria releurilor terminate prin non-combativitate înainte delimită, schimbul doi încheindu-se cu un foarte rar 0-0 în scrimă.


UPDATE 09:58 Simona Gherman deschide asaltul României împotriva celei mai bune spadasine a acestei săptămâni de concurs, de la Kazan, Rossella Fiamingo. Italianca a obținut prima medalie mondială, un bronz cu echipa, la ediția din 2011 a Campionatelor Mondiale, găzduite chiar de orașul său natal, Catania, iar grație succesului de la individual de la Kazan, a urcat în prezent pe poziția a doua a clasamentului general mondial.


UPDATE 09:35 Scrimerele din Italia au obținut performanțe bune la această ediție a Campionatelor Mondiale. La floretă, peninsularele au cucerit aurul atât la individual, prin Arianna Errigo, cât și la echipe – pentru a doua oară consecutiv, la arma pe care, tradițional, o domină. Victoria Rossellei Fiamingo în concursul individual de spadă a reprezentat însă doar al doilea succes al unei spadasine din Cizmă în această probă. Dacă se va impune și în concursul de astăzi, Italia va deveni doar a treia națiune care câștigă la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale titlul pe echipe la spadă, atât la feminin cât și la masculin. Rusia a fost prima țară care a semnat o astfel de dublă, în 2003, iar Franța a repetat performanța în 2005 și 2007.

Rossella scria pe contul său de twitter, înaintea probei individuale, că își propune doar să se simtă bine. La finalul concursului însă, sportiva care a împlinit 23 de ani cu o zi înaintea debutuui Campionatului mondial de la Kazan, se pregătea pentru o noapte albă… din cauza emoțiilor câștigării primului său titlu major în concursurile seniorilor.


UPDATE 09:00 Federația Internațională transmite pe canalul său oficial o parte a concursului echipelor de spadă.

 

 


UPDATE 08:45 Șapte dintre primele opt echipe feminine de spadă din clasamentului general mondial al sezonului 2013-2014 și-au asigurat un loc pe tabloul de opt al Campionatului Mondial de la Kazan. Franța (a opta națiune în clasamentul Federației Internaționale) este absenta din această fază a competiției, fiind întrecută de Coreea de Sud în optimi – a noua echipă feminină de spadă din lume, cu scorul de 27-25. Cvartetele României și Coreei sunt de altfel singurele care au acces în sferturi fără a atinge pragul încheierii automate a partidelor, de 45. Duelul germano-român, cu doar 41 de puncte înscrise, în total pe tabelă și patru relee încheiate înainte de epuizarea celor trei minute, din cauza non-combativității, cu o singură tușă validă, a atras reacții de surprindere pe rețelele de socializare.

 

 


UPDATE 08:30 Sferturile de finală se decid începând cu ora 10:00, spadasinele lui Octavian Zidaru având o pauză de o oră și jumătate, pe care, așa cum se întâmplă la toate competițiile de scrimă, o vor petrece în sală, căutând să se relaxeze, rămânând în același timp concentrate și alerte. La Kazan, ziua dedicată cvartetelor de spadă continuă cu optimile concursului masculin și cu mini-tabloul pentru locurile 9-16.


UPDATE 08:15 România trage în sferturi împotriva Italiei, echipa campioanei mondiale a concursului individual de spadă de la această ediție a Campionatelor Mondiale de la Kazan, Rossella Fiamingo. Peninsularele au depășit Ucraina în optimi, 45-36. La Europenele din iunie, Brânză, Gherman și Pop le-au întâlnit pe italience în careul de ași, în semifinale, impunându-se cu scorul 29-24.  

Rossella Fiamingo arată fotografilor medalia de aur obținută în concursul individual de spadă, medalie vizată la începutul concursului și de Ana Maria Brânză și de Simona Gherman


UPDATE 08:05 Simona Gherman închide conturile optimii româno-germane, scor 25-16, câștigându-și releul împotriva Brittei Heidemann, chiar dacă începutul i-a aparținut adversarei. Simona a recuperat handicapul din releu și a forțat pe final desprinderea, pentru o calificare fără emoții în sferturi.


UPDATE 07:57 Duelul italo-ucrainean care va decide următoarea adversară a României sau Germaniei, din sferturi, decurge mai lent, fiind cu două releuri în urmă. Italia gestionează un avantaj important de opt tușe în fața Ucrainei.


UPDATE 07:54 Ana Maria Brânză consolidează avantajul României în penultimul releu, oferindu-i Simonei Gherman un confortabil avans de cinci tușe la începutul ultimului asalt, împotriva nemțoaicei care a scos-o din competiția individuală.


UPDATE 07:52 Simona Pop cedează și al treilea său releu, 0-1.


UPDATE 07:50 Simona gherman reușește să își prelungească șederea pe planșă, readucând conducerea României și avantajul de două lungimi în fața Germaniei.


UPDATE 07:45 Simona Pop este depășită de vicecampioana probei individuale, Britta Heidemann, iar tabela arată o primă egalitate, de la debutul asalturilor. 6-6, iar Germania reușește deocamdată să rămână în calculele calificării, minimizând punctele puse pe tabelă în schimburile Simonei Gherman și ale Anei Maria Brânză.


UPDATE 07:39 Ana Maria Brânză și Monika Sozanska (a 20-a spadasină a lumii) oferă al treilea releu de 1-0 al duelului din optimi.


UPDATE 07:35 Simona Pop își cedează releul, 1-2. Brânză preia asaltul României.


UPDATE 07:32 Duel tacticizat. Echipele se tatonează iar Simona Gherman își termină și ea primul asalt cu o singură tușă validă pusă pe tabelă. România conduce la două lungimi Germania.


UPDATE 07:30 Primul releu se încheie înaintea limitei de trei minute, spadasinele părăsind planșa după prima tușă pusă pe tabelă, pentru România.


UPDATE 07:25 România – Germania începe cu duelul liderelor de echipă, al spadasinelor din Top 10-ele mondial din fiecare cvartet. Ana Maria Brânză (locul trei în lume) trage împotriva Brittei Heidemann (locul șapte în clasamentul mondial).


UPDATE 07:12 Rusia, China și România, primele trei națiuni din spada feminină, în clasamentul general mondial al echipelor, debutează direct pe tabloul de 16, după un prim tur liber. Germania, primul adversar al tricolorelor, a trecut, joi, pe tabloul de 32 de Japonia, scor 32-26, cele 13 dueluri care au completat optimile disputându-se în ziua dedicată concursurilor pe echipe, feminin și masculin, de floretă.


  • România pornește cu prima șansă pe tabloul de 16, în fața primului adversar – Germania, doar a 14-a echipă de spadă a lumii, iar cel mai probabil traseu i-ar aduce Italia în sferturi, China, medaliata cu argint la precedentele două ediții ale Mondialului, în semifinale și o reeditare a finalei europene contra Rusiei, campioana mondială în exercițiu.

România are șansa de a obține o a doua medalie la Campionatele Mondiale de scrimă, găzduite de Rusia, la Kazan, în a noua și ultima zi de concurs, în proba feminină de spadă. Deocamdată, cu o singură medalie de bronz adusă delegației tricolorilor de Tiberiu Dolniceanu în concursul individual de sabie,  Mondialul din 2014 este cel mai slab turneu final din ultimele două cicluri olimpice, după o altă ediție a campionatelor lumii desfășurate tot în Rusia, la St Petersburg, în 2007, acolo unde România a încheiat fără nici o prezență pe podium. În 2009, scrimerii au revenit în București cu două medalii, un aur și un argint, în timp ce în 2010, 2011 și 2013, bilanțul a fost de fiecare dată de trei medalii.

Antrenorul Octavian Zidaru atacă podiumul cu trei componente ale cvartetului care a învins Rusia în finala pentru aurul european, în luna iunie a acestui an: Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop, cărora li se alătură Ana Maria Constantin, debutantă, la 28 de ani, la o ediție a Mondialelor. Spadasinele tricolore nu au ratat niciun podium la echipe începând din 2010, atunci când româncele cucereau în premieră coroana supremă.

Ana Maria Brânză și Simona Gherman caută revanșa în concursul pe echipe de la spadă, după dezamăgirea de la individual, de duminică, atunci când, deși au pornit cu șanse mari la medalii, ele s-au oprit înaintea sferturilor de finală. Brânză, a doua spadasină a lumii, a cedat în optimi, 12-15, în fața estoniencei Irina Emrich, în timp ce medaliata cu bronz de la Europene, Gherman, calificată pe tabloul principal după o serie de șapte dueluri în preliminarii, a cedat în turul secund, la tușa decisivă, 14-15 cu nemțoaica Britta Heidemann, medaliata cu argint de la finalul întrecerii.

Simona Gherman o va reîntâlni în primul tur al concursului pe echipe pe nemțoaica care i-a barat drumul spre primul podium mondial al carierei în concursul individual

România pornește cu prima șansă pe tabloul de 16, în fața primului adversar – Germania, doar a 14-a echipă de spadă a lumii, iar cel mai probabil traseu i-ar aduce Italia în sferturi, China, medaliata cu argint la precedentele două ediții ale Mondialului, în semifinale și o reeditare a finalei europene contra Rusiei, campioana mondială în exercițiu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Filmul tragediei de pe E85. Constantin, Teodora și Sofia n-au mai avut nicio șansă, după ce mașina lor a ars ca o torță
Filmul tragediei de pe E85. Constantin, Teodora și Sofia n-au mai avut nicio șansă, după ce mașina lor a ars…
Radu Drăgușin a intrat în istoria Premier League! Borna atinsă
Radu Drăgușin a intrat în istoria Premier League! Borna atinsă
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce echipă va semna
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce…
"Vă spun, nu pot să mă abţin". Titularul de la Rapid are ofertă de 3 milioane de euro din străinătate:…
Cuplul ANULUI în showbiz! Și-a făcut iubită mai tânără decât fiica lui și nu-și poate lua mâinile de pe ea nici pe stradă!
Cuplul ANULUI în showbiz! Și-a făcut iubită mai tânără decât fiica lui și nu-și poate lua mâinile de pe ea…
Victor Cornea a părăsit-o pe Andreea Bălan chiar în ziua de Crăciun. Anunțul făcut de sportiv
Victor Cornea a părăsit-o pe Andreea Bălan chiar în ziua de Crăciun. Anunțul făcut de sportiv
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
Prognoza meteo pentru finalul anului. ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion
Prognoza meteo pentru finalul anului. ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion
AMANTA care a pus pe jar familia regală a României! Prințul Carol avea de fapt...
AMANTA care a pus pe jar familia regală a României! Prințul Carol avea de fapt...
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Decizie pentru șoferii cu permis categoria B. Regula se aplică în România și în Spațiul Schengen
Decizie pentru șoferii cu permis categoria B. Regula se aplică în România și în Spațiul Schengen
VIDEO Cristiano Ronaldo a încercat apa înghețată din Laponia. Imagini senzaționale cu celebrul fotbalist
VIDEO Cristiano Ronaldo a încercat apa înghețată din Laponia. Imagini senzaționale cu celebrul fotbalist
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Guardiola recunoaşte că Manchester City ar putea rata accesul în Liga Campionilor
Guardiola recunoaşte că Manchester City ar putea rata accesul în Liga Campionilor
Ce vehicule poți conduce în 2025 cu permis Categoria B? Aceste reguli se aplică și în spațiul Schengen?
Ce vehicule poți conduce în 2025 cu permis Categoria B? Aceste reguli se aplică și în spațiul Schengen?
Oana Roman, mesajul emoționant despre Mioara, mama ei și dorul pe care i-l poartă. Ce i-a zis fiica ei, Isa, de Crăciun
Oana Roman, mesajul emoționant despre Mioara, mama ei și dorul pe care i-l poartă. Ce i-a zis fiica ei, Isa,…
×